Grattis Klara vinnare av tävlingen "månadens uniform" i december

JURYNS MOTIVERING: Det enkla är ofta det svåra men Klara behärskar detta till fullo. Klara har på ett praktiskt och stilfullt sätt anpassat polisen till årstiden. Och med några få ord sammanfattar hon hur och var en polis ska vara.

Månadens uniform - Polismuseet

Klara Sundberg 5 år är december månads vinnare av målartävlingen "månadens uniform". Hon säger att uniformen ser ut så här för att "det ska vara mycket reflexer så att han syns i trafiken". Klara tycker att polisen ska vara "korrekt" och "ute".

Alla barn som besöker Polismuseet kan vara med i målartävlingen "Månadens uniform"! Varje månad utser vi en ny uniform. Vinnaren belönas med en poliströja och det vinnande bidraget publiceras här på www.polismuseet.se  och på www.facebook.com/polismuseet.