Grattis Vincent 6 år vinnare av tävlingen ”månadens uniform” i november

Juryns motivering: I sin bild och beskrivningen av polisen skapar Vincent en tydlig superhjälte-look som vi i juryn tycker är oemotståndlig. Med enkla medel blir en klassisk polis en riktig superhjälte.

månadens uniform nov

Vincent säger att uniformen ser ut så här för att ”den är snygg”. Vincent tycker polisen ska vara ”modig, snäll, stark, snabb, hjälpsam och duktig”. Polisen ska vara på ”polisstation, brottsplatsen och gatan”.

Juryns motivering: Vincent har, precis som han själv säger, målat en snygg uniform. I sin bild och beskrivningen av polisen skapar Vincent en tydlig superhjälte-look som vi i juryn tycker är oemotståndlig. Med enkla medel blir en klassisk polis en riktig superhjälte.

Alla barn som besöker Polismuseet kan vara med i målartävlingen "Månadens uniform"! Varje månad utser vi en ny uniform. Vinnaren belönas med en poliströja och det vinnande bidraget publiceras här på www.polismuseet.se  och på www.facebook.com/polismuseet.