Polismuseet medverkar i Veckans Brott

Den 15 november kommer föremål från Polismuseet medverka i svt:s storsatsning "Veckans brott". Föremålen som visas har en koppling till den sista avrättningen som gjordes i Sverige. Avrättningen på Johan Alfred Ander.

Alfred Ander

Den 23 november är det 101 år sedan som Johan Alfred Ander avrättades. Han dömdes för ett rånmord på Gerells växelkontor i Stockholm. Ett brott som Ander aldrig erkände.

I Veckans Brott kommer ni få  veta mer om brottet och avrättningen. Det kommer också att visas ett par intressanta föremål från utredningen av rånmordet.

Veckans brott visas på tisdagar kl 21.00 på svt1. Under hösten har Polismuseet medverkat i flera andra avsnitt av Veckans brott. Kolla gärna på www.svtplay.se/t/143571/veckans_brott för att se mer klipp om polishistoria.