Första veckan med nya barnutställningen Polis, polis…

Vilken invigningsdag vi hade lördagen den 14 april. 1023 registrerade besökare – en rekordsiffra för Polismuseet. Snökaos ute och ordnat kaos inne i museet.

Poliserna som var på plats fick svara på många frågor från nyfikna barn, berätta om sitt arbete och visa utrustningen i uniformen. Många besökare vågade sig ut i snön igen för att se hundförarnas uppvisningar med sina hundar och för att klappa polishästarna när de ridande poliserna patrullerade förbi.  

Vår nya barnutställning har haft öppet i en vecka nu och vilket mottagande! Vi har haft en strid ström av barn till vår polisstad och de verkar ha haft så roligt. Det gläder oss eftersom det är många på museet som arbetat hårt för att barnen som kommer till oss ska få lära sig mer om polisen på ett lekfullare sätt än tidigare.  

Vi har börjat upptäcka favoriter hos barnen i utställningen. Många barn tycker om filmerna om gamla spännande brott, de mindre trivs bra i hittegodsavdelningen och alla barn vill köra polisbilen och polismotorcykeln. Vad kommer att bli era favoriter?

 

Läs mer om nya barnutställningen Polis, polis…