Hitta brottsspår! Följ med på helgvisningar kl. 14

Följ med på helgvisningar med kända brott som Norrmalmstorgsdramat och Operation Leo. Visningarna är på lördagar och söndagar klockan 14. De ingår i entréavgiften.

Från utställningen Brottsspår

Vill du uppleva en återskapad brottsplats? Vilka brottsspår hittar du? Följ med på våra helgvisningar och lär dig mer om hur en kriminaltekniker arbetar. Vi tar även upp kända fall som ”Norrmalmstorgsdramat” eller ”Operation Leo”. Visningarna ingår i entréavgiften.  

Norrmalmstorgsdramat

Vi börjar med att gå in på hur en brottsutredning går till utifrån en verklig händelse. Efter detta ägnar vi oss åt Norrmalmstorgsdramat som inträffade 1973. Allt börjar som ett bankrån men utvecklas till ett gisslandrama och fritagningsförsök som involverar en av Sveriges mest ökända brottslingar. Vill du veta mer och se föremålen. Kom på en visning!    

Operation Leo eller Internationell terrorisms intåg i Sverige

Vi går in på hur en brottsutredning går till för att sedan prata om 70-talet, ett decennium då polisen ställs inför nya problem. Bland annat gör internationell terrorism sitt intåg i Sverige. I denna visning fokuserar vi på den så kallade Kröcheraffären, även känd under namnet Operation Leo. Vill du veta mer och se föremålen. Kom på en visning!