Välkommen på bullkalas lör 14 april

Lördagen den 14 april har vi invigning av vår nya fina polisstad fylld med lek och lär! Det firar vi med bullkalas och riktiga poliser. Men akta dig för tjuven!

Det kommer att hända en hel del roliga saker. Vi har en polispatrull på plats under dagen som gärna berättar om sitt arbete och svarar på frågor. Under eftermiddagen kommer de även att ha med sig en polisbil som det går bra att titta in i. Så här ser programmet ut för dagen:

• Vi öppnar kl. 11. Vår trafiklekplats är öppen för alla och Polismuseets trafikpolis delar ut hjälmar och håller ordning i trafiken. Denna dag tar vi ingen hyra av fordonen.
  • kl. 12 Invigning med bullkalas. Museichef Henrik Lindborg välkomnar och säger några ord. Barnen som deltagit som referensgrupp för barnutställningen klipper bandet.
  • kl. 12.30-12.45 Uppvisning med polishundar och Polisens hundförare.
  • kl. 13.30 Hundförare Petra Viklund berättar om sitt arbete och svarar gärna på dina frågor.
  • Runt kl. 14 kommer ridande poliser förbipatrullerande. De stannar en bra stund så att alla som vill får klappa hästarna och ställa sina frågor.
  • kl. 15.00 -15.15 Uppvisning med polishundar och Polisens hundförare.
  • kl. 15.30 Trafikpolis Mathias Fagerlind berättar om sitt arbete och svarar gärna på dina frågor.
  • Polismuseet stänger kl. 17.

Välkomna!