Tillsammans mot näthat - Inspirationskväll för lärare 16/9

Vet du vad dina elever kan göra ifall de blir utsatta för näthat? Vad gör Polisen om någon blir hackad? Vi bjuder på kostnadsfria föreläsningar, visning av nya utställningen Polisen i dina ögon och lättare förtäring med dryck.

Vilka rättigheter och skyldigheter har man på nätet?

Välkommen till oss på Polismuseet den 16 september klockan 16.30-18.00. Tillsammans mot näthat är kvällens tema. Vi bjuder på kostnadsfria föreläsningar, visning av den nyöppnade utställningen Polisen i dina ögon och lättare förtäring med dryck.

Program

Under kvällen berättar kriminalinspektör Astrid Egnell om hur polisen arbetar mot näthat och nätmobbning. Karin Nygårds, lärare i svenska, svenska som andra språk och digitalkunskap på Sjöstadsskolan samt vinnare av priset till Trevor Dolans minne 2014, berättar om sitt arbete med att utveckla elevernas digitala kompetens. Pedagogiskt material från No Hate Speech Movement presenteras.

Du får även en visning av utställningen Polisen i dina ögon - Vi är en del av samhället, och påverkas av vår omgivning, mer eller mindre omedvetet. Utställningen handlar om vår egen bild av svensk polis och vad som påverkar våra åsikter. Polisen i dina ögon riktar sig främst till unga i högstadiet och gymnasiet.

Bokning

Har du inte bokat in dig och dina elever på en visning av utställningen, kan du göra det på telefon 010-56 38 001, tis-fre kl 12.00-15.00. Mer om visningen

Anmäl dig till inspirationskvällen senast 12 september via mejl till katja.wennerfors@polisen.se

Varmt välkommen!

Polisen i dina ögon