Ockupationen av Västtyska ambassaden - föreläsning 14 oktober

För 40 år sedan ockuperades Västtyska ambassaden i Stockholm. Terrordådet på Västtyska ambassaden är det hittills största på svensk mark. Vad hände egentligen och vad fick ockupationen för konsekvenser?

västtyska ambassaden

Terrordådet på Västtyska ambassaden är det hittills största på svensk mark. Det genomfördes av sex beväpnade terrorister från Röda armé-fraktionen, RAF, och målet var att få fängslade Andreas Baader och Ulrike Meinhof frisläppta. Tolv personer togs som gisslan.

Professor Dan Hansén vid Försvarshögskolan ger oss med autentiskt källmaterial en inblick i detta drama som fick en förfärande och blodig upplösning. Björn Astborn tjänstgjorde som polis under ockupationen och berättar om sina personliga erfarenheter.

Om föreläsaren Dan Hansén
Dan är universitetslektor i statsvetenskap med inriktning
mot krishantering vid Försvarshögskolan i Stockholm.
Dan disputerade 2007 vid universitetet i Utrecht, Nederländerna,
på en avhandling om svensk kontraterrorism och hur policyutvecklingen i detta område påverkats av kriserfarenheter.

Kostnad:
Vuxen 60 kr, pensionär och student 40 kr.
Polisanställd går in gratis vid uppvisande av tjänstekort.
För att säkerställa din plats vänligen förboka biljett.
Förbokad biljett hämtas senast 30 minuter innan föreläsningen börjar. Biljetter hämtas och betalas i Polismuseets entré. Först till kvarn gäller då vi har begränsat antal platser.

Bokning:
Boka biljett via telefon: Tis-fre kl. 12.00-15.00,
tel: 010-56 38 001.
Boka biljett via mejl: biljetter@polisen.se

"Ockupationen av Västtyska ambassaden" ingår i Polismuseets föreläsningsserie Utryckning! I händelsernas centrum