Polis, polis ...

Skola - Pedagogiskt program på Polismuseet

För oss på Polismuseet är barn och ungdomar väldigt viktiga. Vi utvecklar ständigt nya pedagogiska program i anslutning till såväl befintliga som nya utställningar.

Genom att förlägga en lektion till Polismuseet har du och dina elever möjlighet att få en bred och fördjupad kunskap om polisen och polisers arbete. Vi möter elevernas frågor och presenterar nyheter och fakta.

Polismuseets visningar och aktiviteter svarar mot flera av kursmålen
i skolan. Lägg en annorlunda och stimulerande lektion hos oss!

 • utryckning_unga Boka visning

  Polismuseet erbjuder visningar för elever i alla åldrar, från 4 år och uppåt. Visningarna är mer eller mindre interaktiva.

 • Case kring våld i nära relationer. Illustration: Anders Worm Pedagogiskt material

  Här kan du hitta pedagogiskt material i form av lärarhandledningar, case och filmer. Du kan använda dem när du besöker Polismuseet på egen hand med din klass eller efter en visning för att följa upp besöket.

 • Polis, polis ... Planera eget besök

  Du är naturligtvis välkommen att besöka Polismuseet med dina elever på egen hand utan att boka någon visning eller pedagogisk aktivitet. Men vi ser gärna att ni föranmäler ert besök i vår bokning.

 • unga_utställning Om visningarna

  Polismuseet erbjuder spännande visningar och aktiviteter som kan stimulera till huvudbry och kreativitet. Polismuseet använder olika metoder för att underlätta samtal och vi vill stimulera eleverna att se saker ur olika perspektiv.

 

Om polishistoria

På Polismuseets webb finns kortfilmer och fakta om kriminalhistoria och polishistoria under fliken "Veta mer". Här får du veta mer om föremål och fall från förr.