Polis, polis ...

Skola - Pedagogiskt program på Polismuseet

För oss på Polismuseet är barn och ungdomar väldigt viktiga. Genom att förlägga en lektion till Polismuseet har du och dina elever möjlighet att få en fördjupad kunskap om polisen och samhället. Vi möter elevernas frågor och presenterar nyheter och fakta.


 

 • utryckning_unga Boka visning

  Om du vill boka en visning eller har frågor kring Polismuseets pedagogik är du välkommen att kontakta vår bokning: Telefon 010-56 38 001, tisdag-fredag kl. 12-15.

 • Case kring våld i nära relationer. Illustration: Anders Worm Pedagogiskt material

  Här kan du hitta pedagogiskt material i form av lärarhandledningar, case och filmer. Du kan använda dem när du besöker Polismuseet på egen hand med din klass eller efter en visning för att följa upp besöket.

 • Polis, polis ... Planera eget besök

  Du är varmt välkommen att besöka Polismuseet med dina elever på egen hand. Du föranmäler detta besök i vår bokning telefon 010-56 38 001, tisdag-fredag kl. 12-15.

 • unga_utställning Om visningarna

  Polismuseet erbjuder spännande visningar och aktiviteter som stimulerar till interaktivitet och samtal. Polismuseet erbjuder visningar för elever i alla åldrar, från 4 år och uppåt.

 

Om polishistoria

På Polismuseets webb finns kortfilmer och fakta om kriminalhistoria och polishistoria under fliken "Veta mer". Här får du veta mer om föremål och fall från förr.