Ladda ner pedagogiskt material

Här kan du hitta pedagogiskt material i form av lärarhandledningar, case och filmer. Du kan använda dem när du besöker Polismuseet på egen hand med din klass eller efter en visning för att följa upp besöket.

 • pedagogiskt materila om hatbrott Vi & Dom – pedagogiskt material om hatbrott

  Här har Polismuseet samlat sitt pedagogiska material om hatbrott och alla människors lika värde. Du kan använda materialet i klassrummet, på egen hand i utställningen eller så kan du boka en visning i Vi & Dom – en utställning om hatbrott.

 • Våld i nära relation Våld i relationer

  Det pedagogiska materialet om våld i nära relationer innehåller färdiga, interaktiva lektioner för elever i högstadiet och gymnasiet.

 • Film om polisens arbete Filmer

  Här finns pedagogiska filmer om bland annat polisens arbete med tillhörande diskussionsfrågor.

 • polisen i dina ögon Handledningar till aktuella utställningar

  Här hittar du lärarhandledningar till de utställningar som visas på Polismuseet. Du kan använda dem när du besöker Polismuseet på egen hand eller efter en visning för att följa upp besöket.

 • Sociala medier, facebook, grooming, gromning, näthat, pedofil, nätsurf, internet, bärbar dator, barn, ungdom Näthat

  Länkar till pedagogiskt material och information om näthat. Materialet är riktat till unga och tanken är att de själva, lärare och föräldrar använder materialet.

 

Om polishistoria

På Polismuseets webb finns kortfilmer och fakta om kriminalhistoria och polishistoria under fliken "Veta mer". Här får du veta mer om föremål och fall från förr.