Gratis visning för SFI-klasser på Polismuseet

Vilken roll har polisen i en demokrati? Vilka lagar gäller? Vilka rättigheter har jag? Får lärare slå barn om de uppför sig illa? Hur blir man polis? Som ny i Sverige har man många frågor. Polismuseet fortsätter med visningar anpassade för SFI-klasser.

polisen i dina ögonMånga SFI-lärare har uppskattat Polismuseets särskilda visningar riktade till SFI-klasser. Nyanlända till Sverige är en viktig målgrupp för Polismuseet.

Som ny i Sverige bär man på många frågor om det nya landets normer och regler. En del nyanlända kan också ha obehagliga minnen och upplevelser av uniformerade personer i hemlandet. Minnen som präglar bilden av poliser. Polismuseet har i uppdrag att ge en relevant och nyanserad bild av den svenska polisens arbete och uppdrag.

Anpassat för målgruppenpolisen i dina ögon

SFI-visningarna är gratis och anpassade i språk och innehåll för målgruppen, med utgångspunkt i Skolverkets mål för SFI-undervisningen. Det är dock viktigt att majoriteten av deltagarna i gruppen har nått den första grundläggande nivån i svenska språket för att de ska kunna ta till sig informationen.

Den pedagog som håller i visningen och efterföljande frågestund, talar lugnt, på enkel svenska. Frågestunden genomförs med hjälp av mentometer, vilket innebär att eleverna svarar anonymt på ett antal frågor. Resultatet visas sedan på en stor duk så att alla kan vara med och diskutera. Visningen tar 1–1,5 timme beroende på gruppens behov och nivå.

Förberedelser och mer information

Inför besöket rekommenderar vi dig att förbereda klassen genom att ta del av dokumentet SFI-ordlista. Våra SFI-visningar lämpar sig för nivå B och uppåt.

Så bokar du en visning

Boka visning på telefon 010-56 38 001
tisdag–fredag 12–15.

Besöksadress: Museivägen 7, Stockholm
Telefon: 010-56 38 000